Bessie & Bap 62 en een half jaar

Bessie & Bap 62 en een half jaar

PIM Zaterdag 11 januari 2020

Zaterdag 4 januari was het dan zover, Bessie & Bap vierden hun diamanten huwelijk met een gouden randje. Dit weekend kunt u bij PIM nogmaals genieten van dit grote feest.

Bessie was in eerste instantie erg ongerust of er wel mensen op de uitnodiging waren uitgekomen maar dat bleek volkomen onterecht. Na een laatste sanitaire verlichting, traden Bessie & Bap ten tonele en daar wachten hen een bomvol Trefpunt. Bessie begon spontaan te sjompen van zoveel publiek.

Bij een huwelijksfeest hoort natuurlijk een muzikale opluistering en dit werd verzorgd door discotheek Vlook. Al snel wist Vlook de gasten in beweging te krijgen met het openingsnummer: Foxy Foxtrot. De sfeer zat er zodoende al gelijk goed in.

Naast het feest vieren waren er ook enkele sprekers. Als eerste begon Outger een ouderwets ABC'tje van de groenten. Bessie genoot zichtbaar van alle herinneringen die opgehaald werden. Na Outger was het de beurt aan Jan Schild. Jan had, hoe kan het ook anders, de geschiedenis van het bruidspaar op een rijtje gezet. Maar ook de startproblemen. Beiden waren van een andere kerk en dat was in die jaren niet zo gebruikelijk om dan als stelletje verder te gaan. Maar na een afspraak bij Paal 60, moest het stel gedwongen trouwen en hebben ze de eerste jaren bij de ouders van Bap (Ka) in gewoond.

Na deze memoires was het tijd voor een muzikaal intermezzo, dit keer gingen niet de voetjes van de vloer, maar werden de ondertussen goed gesmeerde keeltjes getest met het liedje Costa del Sol van de Zangeres Zonder Naam. Daarna verzorgde, door middel van een fotoserie, Bessie & Bap een korte levensloop van Bap z'n carrière als ambachtsman. Bap was een man van 12 ambachten..........

Na deze fotoserie kwam zelfs Donald Trump in hoogst eigen persoon langs bij het huwelijksfeest. Niet zo zeer om Bessie & Bap te feliciteren, maar om te oriënteren of hij Marken misschien kan kopen, nu de deal met Groenland is afgeketst. Nadat Trump over Bessie haar poussy begon te raaskallen, was voor Bap de maat vol. Trump kon gaan en er zou geen muur komen rondom Marken om de toeristen van het eiland af te houden.

Toen barste het feest pas echt los, want zelfs de belangrijkste vrouw van de gemeente was persoonlijk op de uitnodiging ingegaan. Niet als burgemeester, maar als Waterlander, met een speciaal plekje voor Bessie & Bap. Luzette wist van dit alles niet en was een beetje overrompeld door dit spontane optreden. Bessie & Bap maakte van de gelegenheid gebruik om Luzette te bedanken voor haar inzet de afgelopen jaren voor de gemeente Waterland. En in plaats dat Luzette een presentje voor het bruidspaar had, werd Luzette verrast met een groot boeket bloemen. Luzette had het er een beetje moeilijk mee dat zij niet een speech kon geven. Maar na een paar woorden en een beloofde afscheidsreceptie in de Grote Kerk in Monnickendam was het klaar.

Vervolgens kwamen het brandweerkorps ten tonele. Bessie is een vervent spuitman en dat doet ze al 40 jaar! Eindelijk werd ze beloond voor al die jaren met die harde dikke spuit in haar handen. Bessie kon haar tranen amper bedwingen. Dit optreden werd door Vlook afgesloten met, hoe kan het ook anders, Brandend Zand! Wat weer luidkeels meegezongen werd.

Als slot kwamen nog enkele kleinkinderen van Bessie & Bap ten tonele en traden als Truus Trut en de Terlenka's speciaal voor hun Bessie & Bap op. Toen ook (een deel van) Juliana de zaal betrad was het feest echt compleet. De hele zaal ging op in een polonaise met Bessie & Bap voorop. Bessie & Bap vonden dit een mooi moment om het feestje te eindigen, Bap z'n prostaat is immers ook niet meer wat het geweest is......

Door dit massale huwelijksfeest zitten Bessie & Bap even op zwart zaad, maar zij zouden het een hele eer vinden als er een bronzen beeld van hen op de haven geplaatst zou worden. Dit om de klederdracht in ere te houden. Wij wensen Bessie & Bap nog vele huwelijksjaren in goede gezondheid!